Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli, Enginarlı Lazanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havuç ve kırmızıbiberi ekleyin. Sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Ocaktan almaya yakın kuzu etlerinin büyüklüğünde doğradığınız enginarları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. İki yaprak lazanyayı yan yana yerleştirin. Üzerine önce hazırladığınız harcın 1/5’ini ekleyip yayın. Çırpılmış yumurta sürün. Son olarak kaşar peyniri serpin. Kalan yufkalara sırayla aynı işlemi uygulayın (4- 5 kat olmalı). Son katın üzerine sadece çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Et Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner