Antioksidan özelliğine sahip olan enginarın ana vatanı Etiyopya olarak bilinmektedir. İtalyan, Fransız ve Türk mutfaklarında sık sık tüketilen bu besin; çorba, salata ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Protein bakımından zengin olan kuzu eti ise, kemik gelişimini destekleyen önemli besinler arasındadır. Sindirim sistemini rahatlattığı için, akşam öğünlerinde servis edilir. Ayda bir kez tüketilmesi gereken etli enginar yemeğinin faydalarından bahsettiğimize göre, tarifine ve püf noktalarına geçebiliriz:
Kuzu Etli Enginar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kuzu Etli Enginar Kaç Kaloridir?
Kuzu etli enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Demir ve potasyum değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Sebzelerle birlikte sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan etli bamya tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.