Antep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan küşleme, kuzu bonfilesiyle yapılır. Kuzu eti sosla marine edildikten sonra buzdolabında dinlendirilir. Ardından tavada pişirilerek servise hazır bir hale getirilir. Özellikle kalabalık sofralarda kendine yer bulan küşleme, bir kuzudan yalnızca 2 tane çıkartılır. Bu yüzden oldukça değerlidir. Küşleme, sinir içermeyen bir et olduğu için yumuşak bir kıvamdadır ve pişirmek için ideal yapıya sahiptir. Küşleme, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Bu sürenin 5 dakika hazırlık işlemlerinde, 15 dakikası ise pişirmek için kullanılır.
Küşleme Nasıl Çıkartılır?
Kuzunun sırt bölümünde bulunan omurgadan çıkartılan küşleme, 2 parmak kalınlığında olmalıdır. Daha önce dediğimiz gibi kuzudan yalnızca 2 adet küşleme çıkartılır. Eğer kasaptan satın alacaksanız, kuzu küşlemesi olarak belirterek kolayca alabilirsiniz. Malzememeler hazırsa, Antep usulü kuzu küşleme yapımına geçebiliriz.
Alternatif olarak kuzu külbastı, kuzu etli tas kebabı ve fırında kuzu kaburga tarifine göz atın.