Kokoreç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kokoreç, hem Anadolu'da, hem de Balkan ülkelerinde çok fazla ilgi gören bir yemektir. Koyunun ince bağırsağından yapılan kokoreç, sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen yemekler arasındadır. İnce dilimlenmiş etler, baharatla karıştırıldıktan sonra ekmek arasına konulur. Dışarıda satılan kokoreçler, bir şişe batırılır ve döndürülerek pişirilir. Peki, evde kokoreç nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı kokoreç tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Kokoreç Kaç Kalori?

Sokak lezzetlerini evde denemek isteyenler için, meşhur balık ekmek ve nefis tavuk ciğer tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kokoreç Tarifi İçin

Malzemeler

Kokoreç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak kokoreçi yuvarlaklar halinde alın ve ısınmış bir tavanın içerisine atın.
  2. Ağır ağır pişmesine önzen gösterin. 6-7 dakika boyunca kokoreçlerin kendi yağında pişmesini sağlayın.
  3. Kokoreçleri bir kenarda bekletin. Tavanın içerisine bir kaşık sıvıyağ ekleyin.
  4. Domateslerin kabuğunu soyup ince küpler halinde kesin. Sivri biberleri de ince ince kıyın.
  5. Tavanın içerisine domates ve biberleri alarak soteleyin.
  6. Domatesler pişerken, kokoreçleri küçük parçalar haline gelecek şekilde kesin.
  7. Domates ve biberler suyunu çekmeye başladığında, içerisine doğradığınız kokoreçleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  8. Son olarak baharatları da ekleyerek kavurma işlemini tamamlayın.
  9. Hazırladığınız kokoreçleri, yağa bandırılmış ekmek içlerine doldurun ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kokoreçin yanında ayran, turşu suyu ya da şalgam suyu ile eşlik edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Öncelikle kokoreçleri bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden alın.
  • Kokorece lezzet katan kekiktir. Bu yüzden özel bir kekik kullanmanız lezzetini arttıracaktır.
  • Kokoreçleri orta ateşte pişirin. Bu sayede etlerin daha güzel pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kokorecin baharatlarını ölçülü bir şekilde kullanın.
  • Servis etmeden önce ekmekleri, tavadaki yağa batırın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi