Kıyma Döner
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıyma döner, genellikle kıyma etinin baharatlarla harmanlanıp özel bir döner tezgahında pişirilmesiyle hazırlanan lezzetli bir Türk yemeğidir. Geleneksel dönerden farkı, etin ince dilimler halinde değil, kıyma şeklinde kullanılmasıdır. İşte kıyma döner tarifi:

Döner Sosu tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kıyma döner kaç kaloridir?

Bir porsiyon kıyma döner 375 kaloridir.

Kıyma Döner Tarifi İçin

Malzemeler

Kıyma Döner

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş soğan, yoğurt, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve iyice yoğurun.
  2. Yoğrulan kıymayı streç filme sararak, uçlarını sıkıca kapatın.
  3. Hazırladığınız döneri dondurucuya koyarak bir süre bekletin.
  4. Dondurucudan çıkardığınız döneri ince dilimler halinde kesin.
  5. İnce dilimlediğiniz dönerleri yağladığınız tavaya alıp kızartın.
  6. Kıyma döner servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • İnce lavaş veya yufka içinde döner, marul, domates, turşu ve yoğurtlu veya acılı sos ile sararak servis edebilirsiniz.
  • Kıyma döneri, pide ekmeği üzerinde domates ve biberle birlikte fırında hafifçe ısıtarak sunabilirsiniz.
  • Kıyma dönerini ince dilimleyip, taze sebzelerle zenginleştirilmiş bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Kızarmış patates veya baharatlı patateslerle yanına servis edebilirsiniz.
  • Tereyağlı pilav ile birlikte sunmak, uyumlu bir akşam yemeği oluşturur.
  • Yanında yoğurtlu sos, acı sos veya ketçap gibi seçenekler sunarak lezzet katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kaliteli ve yağlı kıyma kullanmak, dönerin daha lezzetli olmasını sağlar. Kuzu, dana veya karışık kıyma tercih edebilirsiniz.
  • Kıyma karışımını yoğururken tüm malzemelerin soğuk olması, etin daha iyi bağlanmasına yardımcı olur.
  • Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın. Kimyon, karabiber ve pul biber gibi baharatlar dönerin lezzetini artırır.
  • Yoğurduğunuz kıymayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bu, baharatların etle özdeşleşmesine yardımcı olur.
  • Dondurucudan çıkardıktan sonra kıymayı ince dilimler halinde kesmek için keskin bir bıçak kullanın. Bu, dilimlerin düzgün ve ince olmasını sağlar.
  • Döneri pişirirken, tavayı iyice ısıtın. Böylece dışı çıtır çıtır olurken içi de sulu kalır.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane