Harem Güveci
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan miras kalan ve sofraları ziyafete dönüştüren bir tarifle birlikteyiz. Lezzetine doyamayacağınız harem güvecini arpa şehriyeli pilav ve et ile bir araya getirdik. Tavada mühürlenen etleri sebze ile harmanladıktan sonra, güveç kaplarına koyup fırına veriyoruz. Geriye sadece bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor. Harem güveci nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir diye merak edenler için, saray mutfağından sofralarınıza uzanacak harem güveci tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taze fasulye güveçgüveçte levrek ve güveçte mantarlı et tarifini de deneyin. Denediğiniz tarifleri yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Harem Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Arpa şehriye harcı için:

Üzeri için:

Harem Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı ısıtın ve dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.)
  2. Et kendi suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  3. Ardından doğranmış biber, soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.
  4. Daha sonra baharatları da ekleyerek karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişirin.
  5. Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridiğinde arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  6. Tuzunu ve suyunu ekleyerek kısık suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme esnasında kapağını kapatın.
  7. Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca ekleyerek karıştırın.
  8. Bu karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın.
  9. Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  10. Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dana etini yüksek ateşte mühürleyin.
  2. Tarifte ihtiyaç duyacağınız beşamel sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  3. Küçük güveç kaplarınız yoksa, ısıya dayanıklı büyük bir kap kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Bayram Yemekleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi