SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Hardallı Billur
Hardallı Billur
Güncelleme tarihi:
30 Mart 2023
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Temizlenmiş
koç yumurtası
ile hazırlanan bu yemek, oldukça lezzetli ve doyurucudur.
Hardallı Billur Tarifi İçin
Malzemeler
5 adet billur (Koç yumurtası)
3 adet büyük boy domates (Kabukları soyulmuş ve küçük küp şeklinde doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz ve karabiber
Üzeri için
2-3 yemek kaşığı taze kaşar peyniri rendesi
Hardallı Billur
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını bir tavada eritin ve domatesi ilave edip karıştırarak pişirin.
Billurları yıkayıp doğrayın ve domatese ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, hardalı ilave edip karıştırın.
Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis edin.
Püf Noktası
Koç yumurtasını satın alırken, mutlaka temizlettirin. Eğer temizlenmediyse, dışındaki zarı çıkartmayı unutmayın.
Tarif Kategorileri
Domatesli Tarifler
Tencere Yemekleri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Benzer Tarifler
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi