Ciğer, sakatatlar içinde en yaygın şekilde tüketilendir. Yüksek oranda protein içeren ciğer, isteğe göre fırında, tavada, ızgarada ve şişte pişirilebilir. Diyarbakır yöresi ile özdeşleşen ciğer şiş, 'ciğer kebabı' olarak da bilinir. Kuşbaşı şeklinde doğranan ciğerler şişe batırılır, yanına domates ve biber eklenir. Hazırlanan ciğerler şişte pişirildikten sonra, lavaşa sarılarak servis edilir. Evde ciğer şiş yaparken çöp şiş veya demir şişler kullanabilirsiniz. Biz ciğer şiş yapımı için fırında pişirme yöntemini anlattık, isteyenler ızgarada da pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, evde ciğer şiş nasıl yapılır, ciğere hangi baharat konur birlikte görelim.
Püf noktalarıyla sunulan Arnavut ciğeri ve Edirne tava ciğeri tarifine de göz atın.
Ciğer Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Ciğer Şiş Kaç Kalori?