Etli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli börek Tarifi: Kuşbaşı etin lezzetini yufka ile buluşturduğumuz etli börek tarifi, harika bir ana yemek veya atıştırmalık oluyor. İç harcı için etleri önce kendi suyunda pişiriyor, ardından baharatlarla zenginleştiriyoruz. Yufkayı sosla harmanlayıp, etli iç harcıyla sarıyoruz. Fırında pişerken etin aroması yufkaya geçiyor ve ortaya enfes bir börek çıkıyor. Üzeri çıtır çıtır, içi ise son derece lezzetli! Peki etli börek nasıl yapılır? İşte etli börek tarifi ve malzemeleri...

Çoban Böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon etli börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon etli börek 450 kaloridir.

Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Yufka için:

Üzeri için:

Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı eti tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Yağ, doğranmış soğan, biber ekleyip kavurun.
  3. Salça, domates, baharatlar ve suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Et yumuşayınca ocaktan alın, soğuyunca maydanoz ekleyin.
  4. Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
  5. Yufkayı serin, sos sürün, yarım daire şeklinde katlayın.
  6. İç harçtan koyup rulo yapın, gül şeklinde dolayın ve tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkan etli börek servise hazır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Arap Tava Kebabı
Ciğer Dürüm Tarifi
Keskin Tava
Güveçte Orman Kebabı
Izgara Ciğer
Ayvalı Kuzu Güveç