Şef Yıldız Öz Samaha, enginar, lokum eti ve zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz nefis bir ana yemek tarifini sizler için sunuyor. Malzemeler hazırsa, enginar yatağında lokum tarifi için detaylara geçebiliriz.
Enginarları kararmamaları için limon suyu ile ovalayıp derince bir tencereye alın.
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp enginarların üzerine ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif suyunu çekene kadar pişirin.
Zerdeçal, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip biraz daha pişirin, sonra blender’da pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Etleri tuz ve karabiber ile marine edin.
Daha sonra kızgın tavada mühürleyin. Biberiye ve tereyağı ekledikten sonra arkalı önlü aynı şekilde pişirip tavadan alın.
Geniş bir tabağa önce enginarlı püreden, daha sonra dilimlediğiniz etlerden ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.