Edirne Tava Ciğeri
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Edirne mutfağının en özgün yemeklerinden biri olan ciğer tava, genellikle kuzu ciğeri ile hazırlanır. Soğan ve maydanoz, ciğerin daha lezzetli olmasını sağlar. Lokum gibi kızartılan ciğerler, baharat ve sosla buluşturulur. Çoğunlukla dışarıdan hazır olarak alınan ciğer tavanın yapımı ise oldukça basittir. Hazırlaması 10, pişirmesi ise 5 dakika olan ciğer tava, kalabalık sofralarında vazgeçilmezidir. Peki, nefis mi nefis Edirne tava ciğeri nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde ciğer tava yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak Arnavut ciğeri ve ev yapımı ciğer şiş tarifinini de deneyebilirsiniz.

Edirne Tava Ciğeri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Edirne Tava Ciğeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
  2. Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
  3. Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte servis yapın.
  4. Ciğer tavayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız ciğerlerin ufak ufak doğranmasına özen gösterin. Bu sayede daha çabuk pişer ve kabuk oluşmaz.
  2. Ciğerleri temizledikten sonra, 15 dakika süzgeçte bekleterek süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  3. Ciğerlerin aromatik bir tadı olması için, poşet içerisine un, mısır unu ve tuz koyun. Ciğerleri de bu poşete koyarak ağzını kapatıp çalkalayın. Bu sayede daha iyi harmanlanır.
  4. Kızarttığınız ciğerleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ciğer Tava Kaç Kalori?

  1. Ciğer tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Kolesterolü yükseltebileceği için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Marmara Yemekleri Farklı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi