Ciğer severler için sebze, mantar ve ciğer bileşiminden oluşan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız ciğerleri, kızgın yağda kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Biber ile mantarı tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve biberli harcı ekleyip hafif yumuşayana kadar soteledikten sonra kenara alın.
Ciğer dilimlerini yanlamasına keserek bir cep oluşturun. Hazırladığınız biberli harcı bu ceplerin içini dolduracak şekilde paylaştırın. Açık kısımlarını kürdan ile tutturup kapatın.
Unu ve yumurtayı ayrı kaplara alın. Yumurtaları çırpın, una hafif tuz ekleyip karıştırın.
Doldurduğunuz ciğerleri önce una daha sonra yumurtaya batırın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Kızarttığınız ciğerleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.