Cağ Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum yöresine özgü bir lezzet olan cag kebabı, kuzu eti veya oğlaktan yapılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu kebap, özellikle Oltu ilçesiyle özdeşleşmiştir. Önceden terbiye edilen et şişe geçirilir ve yatay bir şekilde pişirilir. Odun ateşinde pişirilen bu kebabın ismi, cağ adı verilen şişlerden gelmektedir. Peki, evde cağ kebabı nasıl yapılır? Malzemelerinizi hazır ettiyseniz, cağ kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Cağ Kebabı Kaç Kalori?

Alternatif olarak saksı kebabı, adana kebap ve orman kebabı tarifine göz atın.

Cağ Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Cağ Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisinde yoğurt, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Kestiğiniz eti bu terbiyenin içine yerleştirerek 24 saat yerleştirin.
  3. Bekleme işleminden sonra yaprak şeklinde kesilen etleri, cağ kebabına özel olan şişlere takın.
  4. Yatay bir şekilde ateşin üzerinde çevire çevire kızartın.
  5. Domates, soğan ve biberi de ocakta közleyin.
  6. Hazırladığınız cağ kebabını közlenmiş sebze ve lavaş ekmeği ile birlikte servis edin.
  7. Kuzu budunu, parmak kalınlığında olacak şekilde yaprak yaprak kesin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte kuzu yerine oğlak eti de kullanabilirsiniz.
  • Eti kasaptan dilimlenmiş şekilde de alabilirsiniz.
  • Etin içinde kemik, yağ ve sinir olmamasına dikkat edin.
  • Cağ kebabını yapmak için, odun ateşi en uygun pişirme yöntemidir.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği Kebap Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi