Bulgurlu Dana Yanak
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her lokmasıyla lezzet şöleni yaşatan dana yanak ve yanında eşsiz firik bulguru... Havuç, kereviz sapı, biberiye ve kekik ile hazırlanan dana yanak, lokum gibi kıvamıyla her zevke hitap eden tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, firik bulgurlu dana yanak tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kereviz püresiyle zenginleştirilen dana yanağı tarifine de göz atabilirsiniz.

Bulgurlu Dana Yanak Tarifi İçin

Malzemeler

Et için:

Firik bulguru için:

Bulgurlu Dana Yanak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce tavaya yağımızı koyuyoruz, ısıttıktan sonra yavaş bir şekilde içine etlerimizi koyuyoruz. 
  2. Yüksek ateşte mühürlenen etlerimizi kenara alarak aynı tavanın içine doğradığımız soğanı ekliyoruz. 
  3. Hafif sotelendikten sonra havuç, kabak, kereviz sapı, kekik, biberiye, sarımsak ekleyip kavuruyoruz, sirke ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz. 
  4. 4 parmak derinliğindeki tepsiye aldığımız etin üstüne hazırlanan sosumuzu döküyoruz ve üstüne yağlı kağıt koyup tepsiyi folyo ile kapatıyoruz. 
  5. 180 derecede 5 saat pişiriyoruz. 
  6. Firik bulgurunu yapmak için tencereye yağ ekleyip ısıtıyoruz. İçine doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz. 
  7. Ardından doğradığımız biberleri koyup kavurduktan sonra firik bulgurunu ekleyip tuzunu ve baharatını ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. 
  8. En son içine parmesanı ekleyip bağlıyoruz. 
  9. Sunum için, yaptığımız firik bulgurunu tabağa koyuyoruz, ardından üstüne pişirdiğimiz eti koyup taze kekik ile renklendiriyoruz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı