Kırmızı et, sebze ve kaşar peynirinin bir arada kullanıldığı nefis bir tarifimiz var. Ülkemizde kebap denildiğinde aklan şişe geçirilen etler gelse de, bu kez farklı ve leziz bir tarifle karşınızdayız. Erzincan yöresi ile özdeşleşen buğu kebabı, et ve sebzelerin yumuşayana kadar pişirilmesiyle hazırlanır. Daha sonra et ve sebzeler güveçte kaşar peyniri ile buluşur ve fırına verilir. Peki, evde buğu kebabı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, buğu kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak orman kebabı, cağ kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine göz atın.
Üzeri için:
Buğu Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Buğu Kebabı Kaç Kalori?