Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin.
İçlerini oyarak tas şekli verin ve tuzlu suda bekletin.
Kuruladığınız patlıcanları 30 gr tereyağında
hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Küçük
parçalar şeklinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız
soğanı ve 60 gr tereyağını tencereye
alarak pişmeye bırakın.
Kabukları soyulmuş ve
küp doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve
suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
Pişen etleri tas şekli verdiğiniz patlıcanların
ortasına yerleştirin. Üzerine halka kesilmiş bir
dilim domates ve sivri biber yerleştirin.
Üzerine
etlerin tencerede kalan sosu dökerek fırında
25-30 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis
yapın.