Bigadiç Güveci
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yapılan oğlak güveci, yörenin en meşhur lezzetlerinden biridir. Balıkesir'e gittiğinizde güveç restoranlarına sık sık rastlayabilirsiniz. Oğlak etiyle hazırlanan bu güveç, kuzu eti ve kuzu yağıyla tatlandırılır. İsteğe göre farklı baharatlarla lezzetini arttırabilirsiniz. Peki, evde Bigadiç güveci nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Bigadiç güveci tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak etli güveç ve harem güveci tarifini de deneyebilirsiniz.

Bigadiç Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Bigadiç Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
  3. Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
  4. Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
  5. Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
  7. Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
  2. Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
  3. Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Marmara Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı