Air Fryer'da Kuzu Pirzola
Selin Hıdır
182 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zamandan tasarruf ederek lezzeti zirveye çıkaran bir tarif arıyorsanız, Air Fryer'da kuzu pirzola tam size göre! Hem pratik hem de şık bir sunum için ideal olan bu tarif, özel akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte air fryer'da kuzu pirzola tarifi:

Air Fryer’Da Çipura tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air Fryer'da kuzu pirzola kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air Fryer'da kuzu pirzola 265 kaloridir.

Air Fryer'da Kuzu Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Marinesi için:

Air Fryer'da Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle derin bir karıştırma kabında marinasyon sosunu hazırlayın ve içine kuzu pirzolalarını ekleyin. 
  2. Etin her tarafına sosu güzelce yedirin ve yarım saat kadar dinlendirin. 
  3. Dinlenme süresinin sonunda, önceden ısıtılmış 200 derece air fryer’da pirzolaları 15-20 dakika süreyle pişirin. 
  4. Pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
  Servis Önerisi
  • Taze bir mevsim salatası, kuzu pirzola ile harika bir uyum sağlar. Roka, domates, salatalık ve limon sosu ile ferah bir yan yemek oluşturabilirsiniz.
  • Safranlı veya tereyağlı pilav veya baharatlı bulgur pilavı, kuzu pirzolanın yanında doyurucu bir seçenek olacaktır.
  • Taze pide veya lavaş ekmeği ile birlikte sunarak, etin yanında lezzetli bir tamamlayıcı sağlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kuzu pirzolaları, en az 30 dakika önceden baharatlarla marine edilirse, etin lezzeti daha yoğun hale gelir. Mümkünse bu süreyi birkaç saat veya bir geceye çıkarın.
  • Zeytinyağı kullanarak etin daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Etin pişirme öncesi oda sıcaklığına gelmesine özen gösterin. Soğuk et, eşit pişmeyecektir. Yaklaşık 15-20 dakika dışarıda bekletebilirsiniz.
  • Air Fryer'ınızı önceden ısıtmak, pirzolaların daha iyi pişmesini ve dışının çıtır olmasını sağlar.
  • Pişirme sırasında pirzolaları yarısında bir kez çevirin, böylece her iki tarafı da eşit şekilde pişmiş olur.
  • Pişirdikten sonra etleri 5-10 dakika dinlendirirseniz, etin içindeki suyun dağılmasına ve daha sulu kalmasına yardımcı olursunuz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Et Tarifleri Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane