Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sos için, şeker, sirke, su ve tuzu sos tenceresine alarak 1 dakika ısıtın. 2 yemek kaşığı soğan ve iri doğranmış domatesleri ekleyerek 2 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bulguru tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Süzerek bir kaba aktarın. Ispanak, bulgur, kimyon, rendelenmiş sarımsak, soğan ve ufalanmış ekmek içini bir kapta harmanlayın. Yarısını mutfak robotunda karıştırıp diğer karışıma ekleyin. 1 yumurta ekleyerek yoğurun. Karışımı 8 parçaya ayırarak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğutun. Köfteleri ayçiçeği yağı ile yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan 4 yumurtayı çok az yağ ile sahanda pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine yumurtaları yerleştirip sos ve yeşillik ile servis yapın.