Yüksük Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nohut, hamur ve kıyma ile hazırlanan yüksük çorbası, Adana mutfağına özgü bir lezzettir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, Adana'nın yanı sıra Antep ve Şanlıurfa yörelerinde de çok sevilir. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla yüksük çorbası tarifine geçebiliriz.

Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider?

Yüksük çorbasını, fırında tavuk, zeytinyağlı bamya veya yunan salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Yöresel lezzetler arasında yer alan beyran çorbası ve işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yüksük Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

İç harcı

Yüksük Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

    
  Püf Noktası
  • Nohudu geceden ıslatırken içerisine az miktarda süt koymanız nohudun suyu çabuk çekmesini sağlayarak kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
  • Nohudun fazlasını derin dondurucuda saklayarak farklı yemeklerde ve daha sonra kullanabilirsiniz. 
  • Çorbanızı daha pratik hazırlamak isterseniz hazır mantı da kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı yaparken önceden kaynatılmış et suyu kullanmanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir. 
  • Et suyu içerisine çeşitli sebzeler atarsanız daha da lezzetli bir su elde edersiniz. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği Video Tarifler Et Tarifleri Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası