Yoğurtlu Yarma Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Yarma Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayranı geniş bir tencerede tuz ve un ile iyice karıştırın. Yarmayı yıkayıp ayrı bir tencerede 10 dakika haşlayıp süzün ve ayrana ekleyin.
  2. Ayranın kesilmesini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin. Yarmalar iyice  yumuşayınca ocaktan alın.
  3. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ve salçayı ilave edin. Hafif kavurun. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edip 5 dakika kaynatın. Nane ve pulbiberle tatlandırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan yarma çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası