Yoğurtlu Ve Fasulyeli Arapsaçı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Ve Fasulyeli Arapsaçı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Ve Fasulyeli Arapsaçı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Arapsaçını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Fasulyeyi 4 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar haşlayın.
  2. Yoğurdu, un ve 8 bardak su ile beraber bir tencereye alın. İyice çırpın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca önceden haşlayıp süzdüğünüz fasulyeyi ve arapsaçını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin (Katılaşırsa sıcak su ekleyebilirsiniz).
  3. Sosu için soğanları ince ince kıyın. Bir tavaya tereyağı ve soğanları aktarın. Soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar kızartın. Soğanlar kızarınca naneyi ve kırmızıbiberi ekleyin ve altını kapatıp çorbaya ilave edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası