Yoğurtlu Dövme Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurtlu dövme çorbası nasıl yapılır? Yapımında buğday, nohut, yoğurt ve baharatlar kullanılan dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde en çok tüketilen çorba tariflerinden biridir. İsteğe göre kuşbaşı et ile lezzeti arttırılabilir. Malzemeleri hazırladıysanız, Arda Türkmen’nin tarifiyle yoğurtlu dövme çorbası yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak yüksek proteinli erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yoğurtlu Dövme Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için:

Üzeri için:

Yoğurtlu Dövme Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağı tencereye koyduktan sonra haşlanmış nohutu ekleyin ve iki dakika çevirin. 5-6 su bardağı su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynatın.
  2. Kaynayan karışımı ocaktan alın.
  3. Çorbanın terbiyesini hazırlayın. Yumurta, yoğurt ve ve unu başka bir kapta birbirine yedirin. Bir kepçe yardımı ile ısıtılan çorbadan terbiyenin içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  4. Daha sonra karışımı tencerenin içine ekleyip ocağa alın. Çırpma teliyle karıştırın ve kapağını yarım kapatın. 10- 15 dakika daha pişirin. Çorbanın kıvamına baktıktan sonra çok yoğunsa bir bardak daha su ekleyin.
  5. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra pul biberle tereyağını yakın ve çorbanız hazır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası