Yayla Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hemen hemen her yörede hazırlanan yayla çorbasının ana malzemeleri yoğurt, pirinç ve undur. Kolesterolü dengede tutan bu besin, özellikle diyet listelerinin ilk sıralarında bulunur. Diğer adı ise yoğurt çorbasıdır. Kalsiyum ve fosfor değeri yüksek olduğu için, kemik gelişimine yardımcı olur. Bebeklerin ve çocukların tüketmesi gereken gıdalar arasındadır. Yayla çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla yayla çorbası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Yayla Çorbası Kaç Kaloridir?

200 gramlık bir kase yayla çorbası, yaklaşık 95 kaloridir. Dilerseniz yayla çorbası tarifini diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Türk mutfaklarının vazgeçilmezi haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, klasik mercimek çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yayla Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yayla Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce pirinçleri bol su ile yıkayın. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
  • Kıvamı tutturabilmek için, süzme yoğurt kullanın.
  • Tavuk veya et suyu kullanmak istemiyorsanız, bir tablet tavuk bulyon ile aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek tahta kaşık ile karıştırın.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Video Tarifler Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası