Uludağ Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsminden anlaşılacağı üzere Bursa'da rağbet gören Uludağ çorbası, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. İçinde hem et, hem de sebze çeşitlerine yer verilir. İftar sofralarına nefis bir başlangıç yapmak istiyorsanız, listedeki malzemeleri hazırlayın. Malzemeler tamamsa, Uludağ çorbası yapımı için kolları sıvayalım.

Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz pratik çorbalara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız kremalı mantar çorbası ve terbiyeli paça çorbası tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Klasik tariflerden sıkıldıysanız, değişik çorbası tarifleri listemizden yararlanabilirsiniz.

Uludağ Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiye için:

Çam garnitürler için:

Uludağ Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kemik suyu ve suyu tencereye alın. Rendenin iri tarafı ile rendelediğiniz havuç ve patatesleri ilave ederek 45 dakika pişirin.
  2. Kıymayı misket köfte şeklinde yuvarlayın ve az yağlı bir tavada kızartın. Kaynayan çorbaya kızaran köfteleri ilave ederek 15 dakika daha pişirin.
  3. Derin bir kasede yumurta sarısı, un, yoğurt ve limon suyunu pütür kalmayacak şekilde karıştırarak terbiyeyi hazırlayın.
  4. Çorbanın suyundan 3-4 yemek kaşığı ilave ederek terbiyeyi ılık hale getirin.
  5. Hazırladığınız terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş ilave ederken çorbayı da hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Orta ateşte tuz ve karabiberi ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.
  6. Tost ekmeklerini çam ağacı şeklinde keserek sıcak tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine krem peynir sürün.
  7. İnce ince doğradığınız ıspanağı az yağ ile tavada soteleyin ve tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. 
  8. Erittiğiniz sadeyağın (veya tereyağı) içine kırmızı toz biberi katın ve çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbanızı hazırladığınız çam ağaçları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Sebzeli Çorbalar Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası