Ana malzemeleri nohut, erişte ve yoğurt olan tutmaç çorbasının, Selçuklulardan miras kaldığı söylenmektedir. Besin değeri yüksek olan ve uzun süre tok tutmasıyla bilinen tutmaç çorbası; hem Kütahya, hem de Bingöl yöresi ile özdeşleşmiştir. Türkiye Kültür Portalı tarafından sunulan Bingöl ve Kütahya usülü 2 ayrı Tutmaç Çorbası ile karşınızdayız… Peki, lezzetine doyum olmayan tutmaç çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, iki farklı tarifle tutmaç çorbası yapımına başlayabiliriz.
Başlangıç menülerinde sunulan pratik çorba tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın. Alternatif olarak cennet çorbası ve yoğurtlu dövme çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Bingöl Usulü:
Kütahya Usulü:
Bingöl Usulü Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?
Kütahya Usulü Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?