Ana vatanı Akdeniz ülkeleri olan ısırgan otu, ılıman iklimi seven bir bitkidir. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yetiştirilir. Mucizevi bitkiler arasında yer alan bu besin, kanı temizlemesiyle de bilinir. Genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Depresyon ve stres gibi sorunlara karşı çay olarak da tüketilebilir. Sinir ve sindirim sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Özellikle Karadeniz ile özdeşleştirilen ısırgan otu çorbası ise, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Hazırsanız, şifa kaynağı olarak bilinen ısırgan otu çorbası nasıl yapılır birlikte görelim.
Terbiyeli Isırgan Otu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Terbiyeli Isırgan Otu Çorbası Kaç Kaloridir?
Terbiye ile harmanlanan ısırgan otu çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinin kurtarıcısı haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, bol proteinli kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz.