Terbiyeli Ciğer Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından mutlaka denemeniz gereken bir tarif.

Terbiyeli Ciğer Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Ciğer Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu ciğerlerini 1 saat boyunca soğuk suda bekletin. Yıkayıp suyu süzün ve tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika pişirin. 
  2. Tuz ile tatlandırın. Yumurta sarılarını sirkeyle bir kaseye alıp çırpın. Bir kepçe dolusu kaynar et suyunu terbiyeye yavaşça ekleyip terbiyeyi ılındırın. 
  3. Çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin. Çorba koyulaşıp yumurta kokusu gidinceye kadar pişirin ve çorbayı ocaktan alın. 
  4. Tereyağını tavada kızdırın ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin. Nane yapraklarını serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası