Tavuk Paçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Paçası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiye için

Üzeri için

Tavuk Paçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Leziz çorba tarifleri iftar sofralarınızın güzel başlangıcı olacak. Tavuğu yıkadıktan sonra 6 su bardağı su ile haşlayın. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alın. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız suyu ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Çorba koyulaşınca, kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini, tuz, karabiber, limon kabukları ve ezilmiş sarımsakları ilave edin.

Ayrı bir yerde limon suyu ile yumurtayı iyice çırpın. Çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye ekleyin. Üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası