Tarhana Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Orta Asya olarak düşünülen tarhana çorbası, Karadeniz ile özdeşleştirilmiştir. Anadolu ve Balkan mutfaklarında sıkça yer verilen bu besin, halsizliğe ve strese iyi gelir. İsteğe göre pişirme esnasında içerisine mercimek, nohut ve süt eklenebilir. Kış aylarında sofralardan eksilmeyen tarhana; hipertansiyon, diyabet ve obezite tedavisinde de önemli bir rol oynar. Tarhana çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, klasik tarhana çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarhana Çorbası Kaç Kaloridir?

Bir kase tarhana çorbası, yaklaşık 120 kaloridir. Besin değeri bakımından zengin olan tarhanayı, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinin vazgeçilmezi haline gelen çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı paça çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Tarhana Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Tarhana çorbasını, İzmir köfte veya lazanya ile birlikte servis edebilirsiniz

  Püf Noktası
  • Pişirme işlemini orta ateşte sürekli karıştırarak yapın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  • Çorbanın kıvamı koyu olursa, yavaş yavaş süt dökerek açabilirsiniz. Oluşan topaklanmaları mikser ile dağıtabilirsiniz.
  • Tarhana çorbasını lor veya kelle peyniri ile karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Video Tarifler Yöresel Çorbalar Yoğurtlu Çorba Tarifleri MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası