Süt Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Süt çorbası, yöresel lezzetlerden biridir. Genellikle ramazan sonrasında bayramın ilk günü sabah kahvaltılarında mideyi rahatlatması için içilir. Yörelere göre pirinç yerine şehriye ya da yarma koyulabilir. Bazı yörelerde ise su ve süt yarı yarıya kullanılır. Hafif mide rahatlatan bu tarif için malzemeler aşağıda. Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz çorbanın detaylarına geçebilirsiniz. 

Süt Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Süt Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 çay bardağı su da yıkanır ve içerisine su koyularak pişmeye bırakılır. 
  2. Dişe gelecek şekilde pişirilir.
  3. Süt tencereye alınarak ısıtılır. 
  4. Pirinç içerisine eklenerek karıştırılır, pişirilir. Altını kapadıktan sonra tuz eklenerek karıştırılır. 
  5. Karabiber dökülerek servis edilir.
  6. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası