- Gerdan etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Etler kemiklerinden kolayca ayrılana kadar pişirin.
- Et suyunu süzerek etleri bir tabağa aktarın. Ilındıktan sonra etleri kemiklerin üzerinden temizleyerek lif lif ayırın ve tekrar et suyunun içine aktarın.
- Derin ve çukur bir kaba yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve 1 bardak suyu alıp bir tel çırpıcıyla çırpın.
- Karışımı, et suyu ve etlerin olduğu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve yedirin. Ekleme sırasında karıştırmaya devam ederek topaklaşmayı önleyin.
- Bu şekilde bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
- Hafif kızdırdıktan sonra pul biberi ekleyip biraz çevirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Başlangıç menülerinde sunulan çorba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı beyran çorbası tarifine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.