Pirinçli Ayranaşı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pirinçli Ayranaşı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinçli Ayranaşı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Yoğurdu iyice çırpın. Ayranı ekleyin. Pirinç dışındaki tüm malzemeyi ilave edip çırpın. Karışım yoğun bir kıvamdaysa kontrollü bir şekilde biraz su ekleyebilirsiniz. En son pirinci ilave edip tekrar karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra isteğe göre buz parçaları ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası