1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. İri küp şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderi’nden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.