Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk çorbasını eğer bir öğün olarak tüketmek isterseniz bu tarif tam size göre. Oldukça besleyici ve besin değeri yüksek olan bu çorbayı akşam ya da öğlen yemeklerinde öğün olarak tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız nohutlu ve mantılı tavuk suyu çorbasının yapımı ve detayları aşağıda. 

Dilerseniz klasik şehriyeli tavuk çorbası tarifine de göz atabilirsiniz. 

Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu, Mantılı Tavuk Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. Tavuk etini küp şeklinde doğrayıp soğan ile birlikte soteleyin. 
  3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. 
  4. Tavuk suyunu, sıcak suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. 
  5. Kaynayınca tuz ekleyin. 
  6. Mantılarla nohutu ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  7. Karabiber, pul biber ve nane ekleyip karıştırın. 
  8. Sıcak servis yapın.
  Püf Noktası
  • Çorbanızı hazırlarken tavuk suyu kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre tarifleri farklılaştırarak çok lezzetli ve şifalı bir çorba tarifi oluşturabilir, evinizdeki malzemeleri kullanarak değişik bir tat yaratabilirsiniz.
  • Her zaman bütün malzemeleri temin edemeyebilirsiniz ama sorun değil, böyle durumlarda alternatiflerden de yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası