Mehir Çorbası
Selin Hıdır
130 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Besleyici ve doyurucu Mehir Çorbası, yoğurt, buğday ve nohudun buluştuğu geleneksel bir Anadolu lezzeti! Soğuk günlerde içinizi ısıtacak, hafif ve sağlıklı bir seçenek. İşte mehir çorbası tarifi:

Pirinç Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mehir çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon mehir çorbası 170 kaloridir.

Mehir Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Mehir Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğdayı ve nohutu bir gece önceden ayrı kaplarda suda bekletin. Ertesi gün sularını süzüp haşlayın. Haşlanmış buğday ve nohutu bir kenara alın.
  2. Geniş bir tencerede yoğurdu iyice çırpın. Yoğurdu sulandırarak çorbanın kıvamını ayarlayın. Eğer çok yoğun değilse, su eklemeye gerek kalmayabilir. Yoğurt kesilmesin diye karıştırarak kısık ateşte ısıtın.
  3. Yoğurdun içine haşlanmış buğday ve nohutu ekleyin. Tuzunu ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  4. Çorba piştikten sonra kırmızı toz biberli tereyağı eriterek üzerine gezdirin.
  5. Mehir çorbası servise hazır sıcak olarak servis edebilirsin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine eritilmiş tereyağında kavrulmuş nane ekleyebilirsiniz. Bu hem görünümüne güzellik katar hem de lezzetini arttırır.
  • Çorbanın üzerine hafif acılık vermesi için pul biber serpebilirsiniz.
  • Yanına tam buğday ekmeği veya ince kesilmiş kızarmış ekmek dilimleri koyarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yoğurdun kesilmemesi için, yoğurtlu karışımı çorbaya eklemeden önce bir miktar sıcak su veya çorbanın suyundan bir kepçe alarak yoğurda ekleyin ve karıştırarak ılımasını sağlayın.
  • Çorbanızın kıvamı çok koyu olduysa, azar azar sıcak su veya et suyu ekleyerek kıvamını inceltebilirsiniz.
  • Buğday ve nohutu önceden haşlayarak hazır bulundurmak çorbanın pişme süresini kısaltır ve daha homojen bir kıvam sağlar.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri