Kuzu Etli Ve Buğdaylı Pazı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Ve Buğdaylı Pazı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Üzeri için

Kuzu Etli Ve Buğdaylı Pazı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Buğdayı yumuşaması için 1 gece önce üzerini geçecek kadar su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve iyice yıkayın. Buğdayı tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğan ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip soteleyin. Kuzu kuşbaşı eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tencereye ekleyin. Kuzu eti pişince ince doğradığınız ıspanağı ilave edip karıştırın. Ispanak yumuşayınca haşladığınız buğdayı suyu ile beraber tencereye ekleyin ve karıştırın. 5 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Terbiye için bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve un ekleyip iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak terbiyeye ekleyin. Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca baharatlarını da ekleyip ocağı kapatın. Çorbanın kesilmemesi için ocağı kapattıktan sonra en son tuzunu ilave edin. Tereyağını sos tenceresinde eritin. Kırmızıbiberi ve naneyi ekleyip kısık ateşte biraz kavurun. Çorbayı kaselere aktarıp üzerine sos gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, sosla harmanlanan nar ekşili pazı çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sebzeli Çorbalar Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası