Malzemeler
Köfte için
Kızartmak için
Üzeri için
Tavuk kıymasına baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Köfteleri kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alın. Tereyağını eritin. Dört su bardağı su ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinç yumuşayınca haşlanmış nohutları, köfteleri ve ince doğradığınız semizotunu ekleyip 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve un ekleyip karıştırın. Çorbanın suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırdığınız tereyağlı naneyi gezdirin. Servis yapın. Dilerseniz, etsiz bir şekilde hazırlanan soğuk semizotu çorbasını deneyebilirsiniz.
Çorbanın suyunu arzu ettiğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Tavuk kıymasını tavuğun kemiksiz but etini mutfak robotundan çekerek hazırlayabilirisiniz. Tavuk kıymanız yok ise dana kıyması da kullanabilirsiniz.