Kızıl Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana eti, nohut ve yeşil mercimek ile hazırlanan kızıl çorba, vitamin bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde protein, demir, fosfor ve magnezyum mineralleri de barındırır. Bazı yörelerde 'kırmızı aş' olarak da bilinen kızıl çorba, bağışıklığı güçlendirdiği için ayda iki kez tüketilmesi önerilir. Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı kızıl çorba tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis domates çorbası ve okuyucularımız tarafından çok beğenilen cennet çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Daha fazlası için çorba tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kızıl Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Kızıl Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Ayrı kaplarda haşlayın ve beklemeye alın. Bir tencerede et suyunu tereyağını yarısıyla kaynatıp süzün.
  2. Başka bir tencerede ayçiçek yağı ve kalan tereyağını ilave edip kızdırın. Ufak doğranmış dana etlerini ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. İnce doğranmış biber ve soğanı, haşlanmış mercimek, un, biber salçası ve ince kıyılmış domatesi ilave edip soteleyin. Kaynayan et suyunu karıştırarak ilave edin.
  4. Tuz ve önceden haşlanmış olan nohut ve bulguru ekleyin. 7-8 dakika kadar kaynatıp sıcak servis yapın.

Kızıl Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Nohut ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  2. Çorbaya lezzet vermek için karabiber, nane gibi farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  3. Tarife başlamadan önce dana etini oda sıcaklığında 10 dakika bekleterek daha kolay çözünmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası