Kıymalı Şehriye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan kıymalı şehriye çorbası, damakları şenlendiren bir lezzet şöleni sunuyor. Tel şehriye ve kıyma ile zenginleştirilen bu çorba, doğranmış sebzelerin enfes aromalarıyla bütünleşerek mükemmel bir uyum yakalıyor. Her bir kaşıkta sıcaklığıyla içi ısıtan, doyurucu ve besleyici bir lezzet deneyimi sunan kıymalı şehriye çorbası, sofralarınızı renklendiriyor. Hem pratik hazırlanışıyla hem de muhteşem lezzetiyle sofralarınızı şenlendirmek için buyurun mutfağa!

Mengen çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kıymalı şehriye çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kıymalı şehriye çorbası 190 kaloridir.

Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Şehriye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın ve küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  2. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Kabuklarını soyup Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve domatesler yumuşayana kadar kavurun.
  5. Tel şehriye ilave edip ardıdan su ekleyip karıştırın.
  6. Şehriyeler yumuşayana kadar aralıklı olarak kapağı açık şekilde sık sık karıştırarak pişirin.
  7. Gerekirse, şehriyelerin şişmesiyle birlikte daha fazla su ekleyebilirsiniz, bunu ihtiyaca göre yapın.
  8. Son olarak tuz ve nane ekleyin, iyice karıştırın ve ateşten alın.
  9.  Kıymalı şehriye çorbası servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kıymalı şehriye çorbasını dilerseniz tavuklu da yapabilirsiniz.
  • Servis tabağının yanına ekstra limon dilimleri, ince kıyılmış taze maydanoz veya dereotu ilave edebilirsiniz.
  • Kıymalı şehriye çorbasının yanına taze ekmek veya lavaş ile servis yapabilirsiniz.
  • Çorbaların üzerine biraz taze kaşar peyniri rendeleyebilir veya bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz
  Püf Noktası
  • Yağ oranı düşük ve taze bir kıyma tercih edilmelidir. Yağsız veya az yağlı kıyma kullanmak çorbanın daha hafif olmasını sağlayacaktır.
  • Soğan, sarımsak ve kıyma kararmadan önce iyice kavrulmalıdır. Bu, çorbanın lezzetini derinleştirir.
  • Çorbayı pişirirken yeterli miktarda su kullanılmalıdır. Şehriyelerin şişmesi ve çorbanın kıvamının istenen seviyeye gelmesi için bol eklemelisiniz.
  • Tel şehriye yerine arpa şehriye veya ince bulgur da kullanabilirsiniz. Ancak şehriye seçiminize göre pişirme süresi ve su miktarı ayarlanmalıdır.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası