Kış Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında içinizi ısıtacak nefis bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yapımında ıspanak, kereviz, havuç, maydanoz, brokoli gibi mevsim sebzeleri kullanılan kış çorbası, bağışıklığınızı güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, vücut direncini arttıran ve grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyan kış çorbası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tandır çorbası ve kemik suyu çorbası tarifini de deneyin.

Kış Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kış Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın.
  2. Sebzeleri 8 bardak kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin.
  3. Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin.
  4. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
  5. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün.
  6. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası