Ispanaklı Yayla Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Yayla Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ispanaklı Yayla Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Ispanağı temizleyip kıyın.
  2. Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın. Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  3. Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın. 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
  4. Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın. Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
  5. Üzeri için tereyağını tavada kızdırın. Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın.
  6. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın.
  7. Zengin besin değerleri ile sunulan klasik yayla çorbası tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yoğurtlu Tarifler Yöresel Tarifler Etli Çorba Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası