Etli Mürdüm Eriği Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Mürdüm Eriği Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Etli Mürdüm Eriği Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük doğranmış eti tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpüğü ara ara kevgirle alın. Et haşlanınca mürdüm eriği, küp doğranmış patates, havuç ve ince kıyılmış rezeneyi ekleyin. Karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağı ilave edip ocaktan alın. Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Çorbadan bir iki yemek kaşığı alıp, terbiyeye ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası