Ekşili Mahluta Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Mahluta Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Ekşili Mahluta Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İri doğradığınız soğanı geniş bir tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayınca kadar pişirin. Karışıma tuz, limon suyu, sumak ekşisi ve kimyonu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  2. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ döküp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası