Ekşili bir lezzet köfteli semizotu çorbası tarifi
- Köftesi için yoğurma kabına bulguru, tel şehriyeyi, tuzu ve baharatı alıp karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün. Yarım saat dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz köfte harcını yoğurmaya başlayın. Elinizi ıslattıktan sonra üzerine unu ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte, sıvı yağla birlikte soğanı kavurun. Kıymayı ve salçaları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun.
- Kıymayı kavurduktan sonra çiçek çiçek ayırdığınız semizotlarını ve sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbaya hazırladığınız köfteleri atın. Arada bir karıştırarak 15 dakika kaynatın.
- En son tuzunu ve nar ekşisini ekleyin. Karıştırıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Köfteli semizotu çorbasını sıcak servis yapın.
Tavuk kıymasıyla yapılan köfteli semizotu çorbası tarifi için tıklayın