Borsch (Borş) Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının gelmesiyle beraber özellikle Rus ve Ukrayna mutfağının lezzetleri arasında yer alan sebze ağırlıklı Borsch (Borş) Çorbası tarifi merak edilenler tarifler arasına girdi. Rengini pancardan alan Borsch (Borş) çorbası Doğu Avrupa ülkelerinde sık sık rastlanan tarifler arasında. Besleyici malzemelerle dolu olan bu lezzetli ve sağlıklı kış çorbası, öğle yemeği veya akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Isıtıca ve besleyici olan çorbayı Vegan tarif için adapte etmek de mümkün. Pancardan gelen lezzetle beraber Borş Çorbası dereotu serpilerek zenginleştirilir. Peki, Borsch (Borş) çorbası nasıl yapılır? İşte Elele için 2021 trendlerini anlatan Şef Elif Edes Tapan'ın tarifiyle Borsch (Borş) çorbası:

Alternatif olarak imaret çorbası ve dovga çorbası tarifine de göz atın.
Borsch (Borş) Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Borsch (Borş) Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates, havuç ve 3 adet pancar soyulur, rendelenir. Diğer pancar soyulur ve küp şeklinde doğranır.
  2. Ardından, soğan ve lahana kıyılır. Rendelenmiş pancar, patates ve havuç, bir tutam tuz ile 1/2 litre suya konduktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
  3. Soğan tereyağında sotelenir. Et suyu, soğan ve lahana pişen sebzelere ilave edilir.
  4. Kapağı açık olarak, kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirilir. Sirke ilave edilir.
  5. Küp pancarlar çorbanın üzerine serpiştirmek için ayrıca haşlanır. Çorba piştiğinde olduğu gibi bırakılabilir veya robottan geçirebilirsiniz.
  6. Borsch çorbasın üzerine en son küp pancarlar, 1 tatlı kaşığı krema ve dereotu ilave edilir. Arzu edilirse çavdar ekmeği krutonları ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Davet Yemekleri Çorba Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası