Bayat Ekmek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayat ekmekleri çorba tarifleriyle değerlendirmeye ne dersiniz? Yumurta, süt ve et suyu ile hazırlanan bayat ekmek çorbası, hastalık direncini arttırır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur. Peki, bayat ekmek çorbası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis bayat ekmek çorbası tarifine geçebiliriz.

Şifa deposu olarak bilinen kremalı mantar çorbası ve ev yapımı paça çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Bayat Ekmek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Bayat Ekmek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  2. Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Püf noktası:

  1. Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri et suyu kaynamaya başlayınca ilave ederseniz, ekmekler çok daha iyi dağılır. Aksi halde ekmekler hamurlaşabilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası