Şef Charlie Mitchell, 2022 yılında New York City'de Michelin yıldızı alan ödüllü bir şeftir. 31 yaşındaki Şef Mitchell, şuan Clover Hill'in kurucu ortağı ve yönetici şefi. Deniz ürünleri uzmanı olan Insider, menüsünde sıklıkla deniz ürünlerine yer veren Mitchell'e, özellikle evdeki şeflerin deniz ürünlerini hazırlama konusunda ne yapmaları gerektiğini sordu.
Ödüllü Şef Mitchell, deniz ürünleri konusunda yapılan en büyük hatanın bu ürünleri fazla pişirmek olduğunu söyledi. Mitchell, bunu önlemek için ocakta ne kadar ısı kullanıldığında dikkat etmek gerektiğini söyledi. Eğer deniz ürünleri çok fazla pişerse, et çok sert ve yenilemez bir hale gelebilir.
İkinci ipucu olarak, ıstakoz ve yengeç gibi kabuklu deniz ürünlerini pişirirken, rengine dikkat etmek gerektiğini söyledi. Kabuklu deniz ürünleri, tam kıvamında piştiğinde rengi genelde kırmızıya dönüyor, istiridye gibi yumuşakçalar ise iyice pişirildiklerinde açılıyor. Bu aşamada pişirme işlemini sona erdirmek gerekiyor.
Özellikle balık pişirirken et rengi çok fazla beyazlaşırsa, bu onu fazla pişirdiğiniz anlamına gelir.
Şef Mitchell, son ipucu olarak deniz ürünlerini pişirirken bol bol tereyağı kullanmanız gerektiğini hatırlattı.