Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı

Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı
12 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 kg toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 lüle kaymak (200 gr)
Kaymaklı Beyaz Çevirme Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo