Irok

Irok
23 Şubat 2023

Irok, oruk adı ile de bilinen Mardin usulü içli köftedir. Kızarmış dış bulgur katmanı içerisinde lezzetli harç ile yedikçe yediren ırok köftesi, yenibahar kişniş gibi baharatlarla zenginleştirilir. Oldukça lezzetli ırok tarifi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kızartılmış içli köfte tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Irok için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 150 gr çiğ köftelik et
  • ½ demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı kişniş 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 600 gr ince bulgur 
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ
Irok

Nasıl Yapılır

  1. Sıvıyağ tavaya alınır ve soğanlar yemeklik ince ince doğranarak kavrulur. 
  2. Soğanlar renk alınca kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pişen kıymalı harca maydanoz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  3. Bir yandan bulgur yoğurmak için bir tepsiye alınır. İyice yoğurulur arada bir kaç kaşık su eklenebilir. İçine et, yumurta ve baharatlar eklenir. 
  4. Mandalina büyüklüğünde parçalardan bezeler yapılır.
  5. Elinizi ıslatarak içerisi oyulur ve harç koyulur. 
  6. Kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo